Smøla kommune bruker Handlingsveilederen – BTI for å sikre godt tverrfaglig samarbeid i enkeltsaker.

Alle voksne som møter barn og unge på ulike arenaer, må samarbeide for å nå målene om tidlig identifisering og oppfølging av barnet. En tverrfaglig tilnærming vil gi en helhetlig vurdering av barnets situasjon og eventuelle tiltak. Det er et mål å finne gode løsninger for barnet og foresatte så tidlig som mulig.

Gjennom tverrfaglig samhandling får tjenestene bedre og gjensidig forståelse for hverandres oppgaver. Tjenestene skal koordinerer innsats og ansvar, slik at oppfølgingen blir helhetlig og sammenhengende.

I Smøla kommune skal alle enheter som jobber med barn og unge innen 2024 ha opprettet egne Ressursteam i hver enhet. I disse teamene skal det jobbes aktivt med implementering av Handlingsveilederen- BTI. I tillegg skal Ressursteamene sørge for samarbeid utover oppfølging av det enkelte barn, ungdom og deres familier. I Ressursteamene er det forventet at fagpersoner på tvers av enheter bidrar inn jevnlig for å sikre samarbeid på systemnivå, kunnskapsoppdatering på tvers av tjenester og at vi sammen styrker arbeidet for å sikre samarbeidet på individnivå og i enkeltsaker.